Slik endrer du skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trykk på 0 for å nullstille.

Vi skiller gjerne mellom tre hovedtyper tjenester som leveres via skyen. 

  • Software as a Service
    Applikasjoner; eksempelvis tekstbehandling eller e-post levert via en nettleser. 
  • Platform as a Service
    Utviklingsplattform; når en tilbyder benytter nettskyen for å utvikle egne applikasjoner som leveres til kundene via internett.
  • Infrastructure as a Service
    Infrastruktur; når kunden bruker egne programmer, men kjøper lagringsplass og prosessorkraft hos en skyleverandør. 

Det viktigste kjennetegnet på en skytjeneste er forretningsmodellen, som er basert på at det kun betales for det som brukes – enten det er e-postkontoer, lagringsplass eller prosessorkapasitet. Da det kun betales for bruk er skytjenester gunstige for virksomheter som trenger mye datakraft i korte perioder, for eksempel ved kjøring av årlige eller månedlige jobber (lønn og fakturering mm). Gjennom å benytte fleksibiliteten i skyen slipper en å dimensjonere egne systemer til å håndtere «topper» i eget databehov.

Kombinasjonen av betaling for bruk, fleksibilitet og skalerbarhet er også en særlig fordel for virksomheter i etableringsfasen. Enten det er behov for løsninger for kommunikasjon og kontorstøtte, eller utvikle og drifte applikasjoner som skal tilbys egne kunder. Ved å bruke skyen slipper en de høye etableringskostnadene – som investeringer i maskinvare og lisenser. Dette kan skaleres opp etter hvert som behovene endrer seg i form av flere ansatte eller kunder.

Sigma IKT AS er en løsningsleverandør som legger stor vekt på å levere totalløsninger tilpasset kundens behov, enten dette best dekkes i skyen, lokalt hos kunde, eller en kombinasjon som vi kaller hybridløsning. En typisk løsning vil være en kombinasjon av lokale ressurser hos kunde, hosting i vårt eget datasenter, og i tillegg tjenester fra eksempelvis Microsoft og Trend som ligger i deres skyløsninger. Vi legger stor vekt på å levere og konfigurere dette på en måte som gjør at kunden slipper å tenke på hvor systemene ligger eller hvordan de fungerer.

Det vil si at kunden skal ha tilgang til alle sine systemer uten å måtte tenke på hvor disse befinner seg, og kun ha fokus på egne kjerneområder.

SIGMA IKT AS © 2024 | Nettside av Sorentio AS, et reklamebyrå i Ålesund